Доналд Тръмп няма да даде  в борбата с Русия, ако отново

...
Доналд Тръмп няма да даде  в борбата с Русия, ако отново
Коментари Харесай

Орбан: Тръмп няма да даде нито цент за Украйна, ако отново стане президент

Доналд Тръмп няма да даде  в битката с Русия, в случай че още веднъж завоюва президентския пост, и това ще форсира края на войната, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан след среща с някогашният президент на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Премиерът националист Орбан, който поддържа кандидатурата на своя дълготраен съдружник да се върне в Белия дом, се срещна с Тръмп във Флорида в петък.

„ Той няма да даде нито цент за и по тази причина войната ще завърши. Тъй като е явно, че Украйна сама не може да се изправи на крайници “, съобщи Орбан по държавната телевизия късно в неделя.

„ Ако американците не дадат пари и оръжия, а също и европейците, тогава тази война ще свърши. И в случай че американците не дадат пари, европейците не са в положение сами да финансират тази война и тогава войната ще завърши “, добави унгарският министър председател.

Орбан отхвърля да изпрати оръжия на Киев и поддържа тесни стопански връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година За финален път той се срещна с съветския президент Владимир Путин през октомври в Китай макар напъните на Европейския съюз да изолира Москва.

Орбан съобщи, че е „ различен въпрос “ по какъв начин войната ще бъде завършена с мирни договаряния след помирение и по какъв начин ще бъде основана постоянна и безвредна Европа, само че първо би трябвало да се реализира мир и „ той (Тръмп бел. ред.) разполага със средствата за това “.

В изказването на акцията на Тръмп не се загатва Украйна, като се споделя, че някогашният президент и Орбан са разискали въпроси, засягащи и двете страни, в това число сигурността на границите им.

Европейските водачи от дълго време са обезпокоени, че завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом би означавало намаляване на поддръжката на Съединени американски щати както за Украйна, по този начин и за трансатлантическия боен съюз НАТО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР